Grupper och sidor inom klimat och miljö

Klimatnytt.se vore inte komplett utan en samling av de bästa grupperna och sidorna inom klimat och miljö. Vi har samlat de bästa på ett ställe så att du kan gå med och delta i samtalet redan idag.

Skapare

Grupp/sidnamn & beskrivning

Extinction Rebellion

Extinction Rebellion Sverige

Våra makthavare har misslyckats med att skydda oss från direkta miljökatastrofer som torka och bränder, förhindra den massutrotning av arter som pågår och avvärja det hot som klimatförstöringen utgör mot hela vår civilisation. Och tiden för att ta oss ut ur denna kris är nästan ute.

Det är dags att göra uppror – eller riskera att förlora det vi håller kärt.

Tågsemester.nu

Tågsemester

Sveriges helt klart största och mest aktiva grupp vad det gäller att semestra via tåg i Sverige och Europa. Mycket intressant att följa utvecklingen av resandet via tåg de senaste åren. Ställ en fråga här och du får massor av tips på resmål och saker att tänka på inför resan. Peppigt värre för omställning till ett mer hållbart resande med andra ord.

Fältbiologerna

Fältbiologerna

Ute i naturen. Inne i miljödebatten. Av unga. För unga. Fältbiologerna är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga och har funnits sedan 1947. Fältbiologerna är också Naturskyddsföreningens oberoende barn- och ungdomsorganisation. Fältbiologerna verkar för ökad kunskap om naturen, ett hållbart samhälle, global rättvisa och god miljö. Ett måste att följa för de unga. Sveriges största och mest aktiva ungdomsförening inom klimat och miljö.

Naturskyddsföreningen

Hela Sverige ställer om

Gruppen är en del av Naturskyddsföreningens stora satsning på klimatet. Gruppen är till för alla oss som vill vara en del av den nödvändiga omställningen till en hållbar framtid. Som är oroade av klimatförändringarna och massutrotningen av arter.

Här inspirerar vi varandra och ger råd och stöd om hur vi kan bidra till att säkra en fungerande framtid för oss, våra barn och barnbarn. Hur kan vi (tillsammans i olika grupper och som enskilda) påverka politiker, företag och andra samhällsaktörer att göra det som behövs, lokalt, nationellt och globalt?

Omställning Sverige

Omställning Sverige

Gruppen är den största samlingsplatsen för den svenska delen av den internationella gräsrotsrörelsen Transition Network, som på svenska kallas Omställningsrörelsen. Gruppens syfte är att stödja och främja lokala gemensamma initiativ som ställer om, eller vill ställa om sitt lokalsamhälle.

Vi håller oss på jorden

Vi håller oss på jorden

Aldrig förr har det varit så viktigt att sluta flyga. Gruppen är basen för bland annat eventen "Flygfritt 2019" och "Flygfritt 2020" som inte nådde hela vägen fram men förhoppningen inför ett flygritt 2021 finns och vi hejar så klart på. Så joina!

Skräpplockargruppen Stockholm

Skräpplockargruppen Stockholm

Bubblare som vi lägger till här för det vore verkligen kul om denna grupp kunde få många följare så vi kan få bort en del skräp i Stockholm.

Klimatklubben

Klimatklubben

Kanske en av de viktigaste grupperna att gå med i på Facebook om man vill prata klimat- och miljöfrågor. En mycket stor och aktiv grupp med hög lägstanivå på inläggen.