Minska mängden papper i brevlådan, avbeställ reklam!

Gör en insats för miljön och skogen. Minska på transporter och pappersmassa. Vi har samlat så många sätt vi kan hitta för att minimera mängden reklam du får i din brevlåda. Skogen och miljön tackar dig.

Företag/tjänst

Instruktioner för avbeställning

Postkodlotteriet

>> Avbeställ utskick från Postkodlotteriet

Har man en gång varit kund hos Postkodlotteriet vet man att de skickar ganska mycket reklam. Du kan dock enkelt spärra dig själv från flera utskick och spara många träd.

IKEA

>> Ingen mer IKEA-katalog i brevlådan

UPPDATERING: IKEA-katalogen kommer övergå till att bli helt digitalI. Vi kommer därmed ta bort detta tipset inom kort och se det som en seger för mindre resursslöseri!

KEA-katalogen har en upplaga varje år jämförbar med bibeln. Den trycks visserligen på FSC-märkt papper men med en upplaga på 190 miljoner för förra årets katalog är miljöpåverkan en viktig aspekt. Bara i Sverige skickas den ut till 3,5 miljoner hushåll. Det motsvarar 1225 ton papper. Vi gillar IKEA men att skicka ut katalogen över hela världen känns inte så 2020, jag kollar på nätet om jag vill handla. Vårt grannland Danmark har tagit bort katalogen i fysisk form helt och hållet.

Därför har vi beställt hem en spärrlista som en kan skicka till IKEA för att slippa den 350 gram tunga katalogen (spärren gäller dock för allt från IKEA). För att andra också ska kunna välja bort katalogen har vi scannat in formuläret. Skriv ut och skicka in om du vill och dela hemskt gärna så att andra har möjlighet att göra samma val. De måste ta hänsyn till önskan om spärr enligt GDPR.

Du kan även logga in på Mina sidor på ditt IKEA Family och välja bort IKEA-katalogen där.

Åhléns

>> Avbeställ Åhléns båda tidningar

Vill du inte längre få Åhléns kundtidning eller nya satsningen "Fashionation"? Maila kundservice@ahlens.se eller ring 020-49 91 10

Coop

>> Avbeställ Coops tidning "Mersmak"

Vill du avbeställa Coops tidning "Mersmak" med en upplaga om ca 838 000 ex.

Unionen

>> Avbeställ Unionens tidning "Kollega"

Är du medlem i fackföreningen Unionen och vill avbeställa deras tidning "Kollega" som har en upplaga på ca 627 000 ex kan du enkelt fylla i ett formulär.

Biltema

>> Avbeställ Biltemakatalogen

Vill du avbeställa katalogen från Biltema. Gå in på länken och fyll i dina uppgifter. De hänvisar också vidare till Nix adresserat som du kan registrera dig på.

ICA

>> Avbeställ ICA:s tidning Buffé

Vill du avbeställa ICA:s tidning Buffé kan du enkelt logga in med bank-id på deras sidor. Tidningen har en upplaga på ca 2,3 miljoner ex.

Skatteverkets Mina Meddelanden

>> Ställ om till mer digital myndighetspost

Vill du ha mer post från företag och myndigheter digitalt? Då har Skatteverket samlat aktörer du kan välja att ansluta dig till för att bli mer digital. Där finns både brevlådesystem för anslutna företag och för myndighetspost.

NIX Reklam

>> Anmäl dig till NIX Reklam

Ett väldigt bra första steg är att anmäla dig till NIX Adresserat. Registret sköts av Swedma och betyder att om du registrerar dig här får inte företag skicka adresserad reklam till dig. Har du en relation till företaget sedan tidigare gäller inte detta men det är en bra start för att slippa oanmäld adresserad reklam.

Ingen reklam tack!

>> Beställ ett gratis klistermärke

Självklart ska du ha ett klistermärke med texten

Vingresor

>> Avbeställ Vings kundtidning

Vill du avbeställa kataloger som kund hos Ving? Logga in på Mina sidor och ange själv vad du vill ha.