FAQ om Klimatklicket

Vi övertygade att mer solenergi i världen är en av de viktigaste lösningarna på klimatkrisen. Därför har vi lanserat Klimatklicket som gör att du som besökare kan klicka på en annons en gång per dag och donera 1 kr per klick till investeringar i mer solenergi via Trine. Ett svenskt företag som hjälper till att bygga upp solcellsanläggningar i utvecklingsländer över hela världen. Du betalar ingenting för klicket utan vår partner betalar 1 kr per unikt klick per dag.

Impact från Klimatklicket hittills:

Measure and Change bidrog med 1000 kr till mer solenergi i världen
genom projektet Greenlight Planet 11 i Nigeria.

Vad händer med pengarna?

1 kr per klick går ALLTID till investeringar via Trine. Som företag måste vi betala skatt på alla intäkter vi har så skulle en annonsör betala 1000 kr för 1000 klick skulle en del gå bort i skatt och sociala avgifter. Men tänk inte på det för den kostnaden tar vi och ser ALLTID till att 1 krona per klick och 1000 av 1000 kr går vidare till investeringar i solenergi via Trine.

Så, 1000 kr går alltså vidare som en investering/lån via Trine. Sen ger detta en avkastning som vi kommer att återinvestera i solenergi. Så med en avkastning på 4% ger detta att 40 kr ytterligare kan investeras och sen fortsätter det med fler investeringar. I dagsläget kommer vi använda Trine för det fyller alla krav vi har på hållbara projekt inom solenergi men Trine har just nu under Coronakrisen haft lite vikande efterfrågan. I detta fallet kan för tillfället investeringar göras i svensk solenergi via ETC Solenergi som uppfyller våra högt ställda krav.

Klimatklicket lovar alltså att:

  • 1 krona per klick till mer solenergi är det 1 krona och inget annat.
  • Återinvestera avkastningen och återbetalningarna i solenergi MINST fram till 2025.
  • Tydligt redovisa alla belopp som Klimatklicket genererar och nyttan de gör.

Är Klimatklicket en organisation med 90-konto?

Klimatklicket är inte en organisation med 90-konto utan drivs mig Daniel Holking som härmed sätter mitt professionella rykte som garant för att detta sköts rätt och att pengarna investeras som utlovat. Jag har jobbat med insamling på en rad olika organisationer med 90-konto i över 22 år och vet vilka krav som ställs på transparens och ändamål kontra administrativa intäkter. Jag har även ett miljöengagemang som började redan som barn. Det är det som fått mig att starta den här siten (som även investerar minst 60% av annonsintäkterna i solenergi) och detta initiativet, Klimatklicket. Se gärna mer om vad jag jobbat med tidigare på LinkedIn och hör av er om ni har frågor på 070-666 96 24 eller daniel.holking@gmail.com, jag är alltid tillgänglig för frågor om Klimatklicket. Det är en fråga om transparens och tillit.

För annonsörer, så här funkar det

Vi kommer endast samarbeta med företag som inte strider mot sidans profil och som har en verksamhet som kan vara av intresse för våra besökare. Som ansluten annonsör betalar ni 1,20 kr per klick exkl moms. 1 kr går ALLTID direkt till ändamålet, 20 öre går till siten och då främst till annonser för att få in trafik som kan klicka på era annonser. Så i räkneexemplet på 1000 kr (som är minimum) blir kostnaden 1200 kr plus moms på 25% och således får ni en faktura på 1500 kr. Hur brukar ni annonsera vanligtvis? Detta är ett nytt sätt att synas på till ett pris ni bestämmer. Varför inte testa istället för ytterligare en dyr tidningsannons?

En person kan gå in och klicka på er annons en gång per dag så vi räknar bara en person/ip-adress/enhet en enda gång per dag. De kan komma tillbaka nästa dag och klicka men fler klick under en och samma dag räknas inte. Vi går också igenom klicken i våra loggar en gång per dag för att säkerställa att klicken är unika. Klicket ger 1 krona till mer solenergi. Vi redovisar löpande antalet klick. Vi uppmuntrar att ni sätter UTM-taggar på länken (vi hjälper er med det) för att själva kunna spåra trafiken i Google Analytics och spåra ev konverteringar som kan uppstå.

1 krona (plus 20 öre i adminavgift) kan tyckas högt att betala men kom ihåg att hela kronan går till mer solenergi och administrationsavgiften går till att marknadsföra sidan där er annons ligger så det är marknadsföring i sig. Exponeringen i sig är mycket varumärkesbyggande då alla besökare oavsett om de klickar eller ej ser annonsen. Ni kan dessutom nå dessa klickare med annonser senare med hjälp av retargeting via Google Adwords eller Facebooks pixel (vi kan hjälpa till med detta också mot en kostnad). På så sätt når ni personer ni vet gillar klimat och miljö och som har besökt er site. Har ni redan satt upp Google Ads retargeting kommer era annonser sedan dyka upp med exponeringar på hela Klimatnytt.se

Kan vi välja en annan organisation att stödja?

Då vi måste betala skatt och sociala avgifter på de 1000 kronorna vi ändå garanterar till mer solenergi har vi just nu inte möjligheten. Men vi arbetar på en plattform som ska tillåta detta där 1000 kr (räkneexempel) betalas direkt till organisationen ni väljer och vi endast tar 200 kr exkl moms för lån av plattformen. Intresserade? Skriv upp er på vårt nyhetsbrev så blir ni de första att veta när det är igång.

<< Tillbaka till klicksidan!